راهنمای سفر به استانبول
استانبول یکی از زیباترین شهرهای توریستی دنیاست و جذابیتش به قدری است که یک بار سفر شما را سیراب نخواهد کرد. اگر این شهر همواره در فهرست مقاصد محبوبتان قرار دارد، با رویاگشت همراه باشید تا نکاتی در مورد سفر به استانبول را مرور کنیم.
استانبول شهری است جذاب که بین دو قاره قرار دارد و توسط تنگه بسفر به دو بخش تقسیم شده که یک بخش آن در آسیا قرار دارد و بخش دیگرش در اروپا. این شهر یکی از بزرگترین شهرهای جهان است، جایی که میتوانید ترکیبی از یک شهر مدرن و سنتی را یکجا ببینید. استانبول ترکیبی از تمدنها و افراد مختلف از فرهنگهای متفاوت است. اتحادیه اروپا در سال ۲۰۱۰ استانبول را بهعنوان پایتخت فرهنگی اروپا برگزید. از زمان تاسیس امپراطوری بیزانس در قرن ۷ قبل از میلاد تا به امروز، استانبول نقش مهمی در تاریخ این منطقه داشته است. هر گوشه از این شهر گواهی بر اثبات این ادعاست. در ادامه اطلاعات مهم و ضروری را در اختیارتان میگذاریم تا سفری باکیفیت را تجربه کنید.
- استانبول در یک نگاه
- بهترین زمان سفر به استانبول
- آب و هوای استانبول
- واحد پول ترکیه و صرافیهای استانبول
- فرودگاههای استانبول
- در استانبول کجا اقامت داشته باشیم؟
- کارهایی که در استانبول باید انجام دهید
- راهنمای مراکز خرید استانبول
- راهنمای غذاهای ترکی
- بهترین رستورانهای استانبول
- حمل و نقل عمومی درون شهری استانبول
استانبول در یک نگاه
استانبول مرکز اقتصادی، ملی و فرهنگی ترکیه است. این شهر همچنین بزرگترین شهر این کشور بوده و با حدود ۱۵ میلیون نفر جمعیت، یکی از بزرگترین شهرهای اروپا و جهان محسوب میشود. به همین دلایل، طبیعی است که تصور کنیم استانبول پایتخت ترکیه است، اما اینچنین نیست؛ آنکارا این عنوان را به دوش میکشد.
تنگه بسفر شهر را به دو بخش تقسیم کرده است؛ آنچه از لحاظ جغرافیایی جذاب است، این حقیقت است که استانبول یکی از شهرهای انگشتشماری است که بین دو قاره قرار دارد. نیمهٔ غربی استانبول در اروپا واقع شده و نیمهٔ شرقی در قاره آسیا. بخش آسیایی شهر عمدتا مسکونی است؛ بنابراین اکثر جاذبههای مهم شهر در دو محلهٔ سلطان احمد و بیاوغلو در منطقه اروپایی قرار دارد. معمولا کسانی که برای اولین بار به استانبول سفر میکنند، بیشتر وقت خود را در این دو منطقه میگذرانند.
استانبول شهری غرق در تاریخ و فرهنگ است؛ بنابراین در این شهر جاهای زیادی برای دیدن و کارهای جذابی برای انجام دادن وجود دارد. از کلیساهای بیزانسی با موزائیکهای زیبا و نقاشیهای دیواری خیرهکننده بگیر تا مساجد باشکوهی با منارههای بلند؛ این شهر هر لحظه شما را مسحور خود خواهد کرد.
بهترین زمان سفر به استانبول
فصل بهار (از ماه مارس تا ماه مه) بهترین زمان سفر به استانبول است. البته اگر عاشق پاییز هستید، میتوانید این فصل را (از ماه سپتامبر تا ماه نوامبر) برای سفر به استانبول انتخاب کنید. در این دو فصل هم گردشگر کمتری در شهر وجود دارد و هم هوا معتدل است؛ هرچند در فصل پاییز شاهد بارش باران بیشتری نسبت به فصل بهار خواهیم بود. با این حال در این فصل هم هوا آنقدری سرد نیست که مانع گشت و گذار شما شود؛ به همراه داشتن تیشرت و ژاکت سبک کفایت میکند.
جالب است بدانید در ماه آوریل جشنواره بینالمللی گل لاله در استانبول برگزار میشود که برای علاقهمندان به گل و گیاه، مخصوصا گل لاله، فرصت فوقالعادهای است.
مارس تا می: این زمان بهترین زمان سفر به استانبول است. هوا نسبتا معتدل و خشک است و شهر سبزی و طراوت خاصی دارد. دفعه بعدی که خواستید به استانبول بروید، حتما ماه آوریل را انتخاب کنید تا بتوانید در جشنواره گل لاله هم شرکت کنید.
ژوئن تا اوت: این زمان از سال شلوغترین فصل استانبول است و علاوه بر این، هوا ممکن بسیار گرم و مرطوب باشد (هوا تا ۲۸ درجهٔ سانتیگراد هم میرسد). در تابستان ممکن است مجبور شوید برای بازدید از جاذبههای گردشگری استانبول در صفهای طولانی منتظر بمانید؛ همچنین هزینهها نیز نسبت به سایر ایام سال در بالاترین حد خود قرار دارد.
سپتامبر تا نوامبر: پاییز نیز مثل بهار زمان مناسبی برای سفر به استانبول است. هوا شبیه هوای بهار است، با این تفاوت که باران بیشتری میبارد. در فصل بهار فستیوال گل لاله برپاست و در پاییز فستیوالهایی مثل فستیوال جاز آکبانک و فستیوال تئاتر استانبول که در هر دو در ماه نوامبر برگزار میشود.
دسامبر تا فوریه: از دسامبر تا فوریه شاهد حضور کمترین میزان گردشگر در استانبول هستیم. هوا در این فصل سردتر و مرطوبتر است و حتما باید لباس گرم به همراه داشته باشید. دمای هوا در این زمان معمولا به ۳ درجهٔ سانتیگراد میرسد و باران و برف هم میبارد.
آب و هوای استانبول
ژوئیه (جولای) گرمترین ماه سال است و دمای هوا در این ماه بهطور متوسط به ۲۴ درجهٔ سانتیگراد میرسد؛ فوریه نیز سردترین ماه سال در استانبول است و متوسط دمای هوا به ۵ درجهٔ سانتیگراد میرسد. ژانویه هم پربارشترین ماه سال محسوب میشود.
واحد پول ترکیه چیست و کجا میتوان خرید و فروش ارز انجام داد؟
واحد پول ترکیه لیر ترکیه (TL) است. شما میتوانید در مناطق مشهور توریستی مثل محله سلطان احمد، بازار بزرگ، اطراف میدان تاکسیم و خیابان استقلال ارز مورد نیازتان را تهیه کنید. گفته میشود قیمتها در بازار بزرگ و سلطان احمد منصفانهتر است، اما ممکن است تفاوت ناچیزی داشته باشد. در فرودگاه اقدام به خرید ارز نکنید، چون قیمتها بالاتر از داخل شهر است؛ بنابراین اگر در فرودگاه لیر نیاز داشتید، فقط به قدر نیاز بخرید تا به داخل شهر برسید و به صرافیها مراجعه کنید.
فرودگاههای استانبول
پروازهای بینالمللی استانبول در فرودگاه جدید استانبول و فرودگاه سابیحا گوکچن انجام میشود. فاز اول فرودگاه جدید استانبول در سال ۲۰۱۸ به بهرهبرداری رسید و قرار است بعد از اتمام ساخت فازهای دیگر، به بزرگترین فرودگاه جهان تبدیل شود. بعد از افتتاح این فرودگاه، پروازهای تجاری به مقصد فرودگاه آتاتورک تعطیل و به فرودگاه جدید منتقل شد.
چگونه از فرودگاه جدید استانبول به مرکز شهر برویم؟
فرودگاه جدید استانبول در منطقه آرناوتکوی واقع در بخش اروپایی این شهر قرار دارد. فاصله این فرودگاه تا مرکز شهر حدود ۴۰ کیلومتر است. برای رفت و آمد به این فرودگاه روشهای مختلفی وجود دارد که در ادامه ذکر میکنیم:
تاکسی: تاکسی در هر شهری گزینهای امن و راحت برای تردد محسوب میشود، اما ممکن است هزینه گزافی روی دستتان بگذارد. کرایه تاکسی از فرودگاه جدید استانبول تا میدان تاکسیم حدودا ۱۱۰ لیر و تا محله سلطان احمد حدود ۱۴۰ لیر است. البته ممکن است با توجه به سنگینی بار، از شما کرایه بیشتری بگیرند. بنابراین بهتر است قبل از سوار شدن، با راننده در مورد کرایه به توافق برسید.
البته در این فرودگاه به رنگ تاکسیها هم دقت کنید؛ در فرودگاه جدید استانبول ۳ نوع تاکسی وجود دارد: تاکسیهای زرد اقتصادی، تاکسیهای آبی و تاکسیهای مشکی پرمیوم. کرایهٔ تاکسیهای زرد نسبت به بقیه ارزانتر است و گزینه مناسب و مقرون به صرفهای محسوب میشود.
اتوبوس شاتل فرودگاه: شما میتوانید با استفاده از سرویس شاتل فرودگاه جدید استانبول به اسم havaist خود را به داخل شهر برسانید. اگر میخواهید به مرکز شهر و میدان تاکسیم بروید، باید سوار خط IST19 شده و ایستگاه آخر پیاده شوید. برای رفتن به محله سلطان احمد، بشیکتاش و ینیکاپی، باید سوار خط دیگری شوید که روی اتوبوسهای آن اسم این محلهها نوشته شده است. هزینه استفاده از این اتوبوسها نفری ۱۸ لیر است.
البته به جز این موارد، میتوانید از حمل و نقل عمومی نیز استفاده کنید؛ البته معمولا در سفر چمدان و وسایل زیادی به همراه داریم و عوض کردن چند خط مترو یا اتوبوس میتواند خستهکننده باشد. به همین دلیل به شما توصیه میکنیم فقط در صورتی چنین تصمیمی بگیرید که وسایل بسیار کمی به همراه داشته باشید.
سرویس ترانسفر فرودگاهی هتل: برخی از هتلها به مسافران خود سرویس ترانسفر رایگان از فرودگاه به هتل و بالعکس ارائه میکنند؛ برخی نیز این کار را با دریافت هزینه اضافی انجام میدهند. اگر میخواهید بدون دردسر و در کمترین زمان ممکن به هتل برسید، میتوانید روی این گزینه هم حساب کنید.
چگونه از فرودگاه سابیحا گوکچن به مرکز شهر برویم؟
فرودگاه سابیحا گوکچن در بخش آسیایی استانبول واقع شده و ۳۵ کیلومتر از جنوب شرقی شهر فاصله دارد. برای رفت و آمد به این فرودگاه نیز به گزینههای متعددی دسترسی دارید:
تاکسی: اگر از لحاظ مالی مشکلی ندارید، در فرودگاه سابیحا گوکچن میتوانید سوار تاکسیهای فرودگاه شده و به هتل بروید.
اتوبوس: اتوبوسهای فرودگاه مسافران را به جاهای مختلف شهر میبرند که از پرددترین آنها میتوان به میدان تاکسیم اشاره کرد.
مترو: برای رفتن به فرودگاه سابیحا گوکچن میتوانید سوار خط M4 متروی استانبول شوید.
سرویس ترانسفر فرودگاهی هتل: همانطور که گفته شد، هتلها گاهی بهصورت رایگان و گاهی با دریافت وجه، سرویس ترانسفر فرودگاه را در اختیار مسافران خود قرار میدهند.
در استانبول کجا اقامت داشته باشیم؟
بر اساس تجربهٔ سفر متعدد به استانبول، هنگام رزرو هتل باید دقت داشته باشید که به چه قصدی میخواهید به این شهر سفر کنید. مثلا کسانی که اولین بار به استانبول میروند و دوست دارند جاهای دیدنی و بناهای تاریخی شهر را حتما ببینند، بهتر است در منطقه سلطان احمد هتل رزرو کنید.
بهترین منطقه برای بازدید از جاهای دیدنی: منطقه سلطان احمد
منطقه سلطان احمد جایی است که اکثر جاذبههای مهم گردشگری استانبول قرار دارد. اگر برای بازدید از اماکن تاریخی به این شهر سفر میکنید، جایی بهتر از سلطان احمد را نمیتوانید برای اقامت پیدا کنید.
در این منطقه هتلهای زیادی وجود دارد، از هتلهای لوکس گرانقیمت گرفته تا هتلهای ارزان. با رزرو هتل در این منطقه به جاذبههایی مثل مسجد ایاصوفیه، مسجد کبود، قصر و باغهای توپکاپی، باسیلیکا سیسترن و بازار بزرگ استانبول به راحتی دسترسی خواهید داشت؛ میتوانید با پای پیاده در خیابانهای قدیمی باریک به گشت و گذار بپردازید. علاوه بر این در منطقه سلطان احمد رستورانها و مغازههای زیادی هم وجود دارد.
بهترین منطقه برای خانوادهها، خرید، قدم زدن و زندگی شبانه: تاکسیم
میدان تاکسیم در منطقه بیاوغلو قرار دارد و قلب استانبول مدرن محسوب میشود. هتلها و رستورانهای زیادی در خیابان استقلال وجود دارد و ایستگاه اصلی مترو و قطار کابلی هم در این منطقه واقع شده است. میدان تاکسیم محل تجمع مردم محلی در جشنهایی مثل جشن شب سال نو و سایر اجتماعات محسوب میشود. مغازههای زیادی در میدان تاکسیم وجود دارد و میتوانید خریدتان را بهطور کامل انجام دهید. خانوادهها اینجا خرید میکنند، به رستوران میروند و قدم میزنند؛ همه چیز در یک میدان مهیاست. زندگی شبانه نیز معمولا در این منطقه جاری است.
بهترین منطقه برای غذا، رستوران و آشنایی با فرهنگ: کاباتاش
در استانبول برای خوردن غذا و خوراکیهای خوشمزه هیچ کمبودی وجود ندارد؛ از غذاهای خیابانی در خیابانهای پرتردد گرفته تا رستورانهای مجللی که عمدتا پذیرای گردشگران است. کاباتاش که در امتداد تنگه بسفر قرار دارد، جایی است که غذاهای محلی ترکی بهخصوص غذاهای دریایی به وفور پیدا میشود.
استانبول فقط در تاریخ و بناهای قدیمی خلاصه نمیشود؛ در منطقه کاباتاش تعداد زیادی موزه قرار دارد. اگر عاشق موزه و موزهگردی هستید، حتما هتلی در این منطقه رزرو کنید.
بهترین مناطق برای تماشای چشماندازی زیبا از استانبول: گالاتا و کاراکوی
در کاراکوی میتوانید صحنهای زیبا از گلدن هورن و بخش قدیمی شهر در جنوب و تنگه بسفر و مناطق مسکونی مدرن در شرق را به تماشا بنشینید. در نزدیکی گالاتا هتلهایی در مناطق مرتفع وجود دارد که از آنجا میتوان چشماندازی پانورمایی از شهر را تماشا کرد.
کارهایی که در استانبول باید انجام دهید
۱. از برترین جاذبههای گردشگری سلطان احمد دیدن کنید
همانطور که پیشتر هم اشاره شد، مهمترین جاذبههای گردشگری شهر مثل ایاصوفیه، قصر توپکاپی و مسجد کبود در سلطان احمد قرار دارد. اگر برای بار اول به استانبول سفر میکنید، حتما باید به بازدید این اماکن بروید:
- ایاصوفیه: شاخصترین بنای تاریخی استانبول که زمانی بزرگترین کلیسای مسیحیت محسوب میشد.
- مسجد سلطان احمد: یکی از زیباترین مساجد تاریخی استانبول است.
- آبانبار باسیلیکا: بزرگترین مخزن آب بیزانسی باقیمانده در استانبول است.
- میدان اسب (آت میدانی): محل سابق هیپودروم قسطنطنیه است.
- قصر ابراهیم پاشا: موزهای است شامل مجموعهای چشمنواز از خطاطی و قالی.
- قصر توپکاپی: دربار امپراطوری عثمانی از قرن ۱۵ تا ۱۹ میلادی بود.
- موزههای باستانشناسی استانبول: که شامل موزه شرق باستان، موزه باستانشناسی و موزه هنرهای اسلامی و ترکی میشود.
۲. از بازار بزرگ و بازار ادویه خرید کنید
بازار بزرگ و بازار ادویه محبوبترین بازارهای سنتی استانبول محسوب میشود. بازار بزرگ استانبول با بیش از ۳ هزار مغازه، یکی از بزرگترین و قدیمیترین بازارهای سرپوشیده جهان است؛ اینجا میتوانید کالاهای متنوعی از جمله کالاهای چرمی، زیورآلات، فرش، لباس، لوازم منزل، سرامیک و انواع سوغاتی بخرید.
بازار ادویه خیلی کوچکتر از بازار بزرگ است؛ اینجا حدود ۱۰۰ مغازه وجود دارد که میوه خشک، آجیل، ادویهجات، چای، راحتالحلقوم ترکی و ... میفروشند. فاصلهٔ هر دوی این بازارها از میدان سلطان احمد کم است و میتوانید پیاده بروید.
۳. به پل گالاتا بروید و در بیاوغلو و کاخ دولماباغچه گشت و گذار کنید
محلههای آن سوی پل گالاتا با داشتن جاذبههایی مثل برج گالاتا و قصر دولماباغچه و همچنین شیکترین بلوار شهر در خیابان استقلال، ترکیب جذابی از قدیمی و مدرن را به نمایش گذاشته است که با محله تاریخی سلطان احمد تفاوت دارد. اگر عاشق خرید، غذا خوردن یا زندگی شبانه هستید، اینجا جایی است که باید بروید.
- پل گالاتا: پل ارتباطی شمال و جنوب بخش اروپایی استانبول است.
- برج گالاتا: برج مراقبت سابق که چشماندازی بسیار زیبا از شهر را میتوان تماشا کرد.
- خیابان استقلال: مرکز بیاوغلو و مشهورترین خیابان استانبول است.
- قصر دلماباغچه: بزرگترین قصر ترکیه است.
۴. سوار کشتیهای تفریحی تنگه بسفر شوید
در طول روز کشتیهای تفریحی در تنگه بسفر مسافران را به گشت و گذار در این تنگه میبرند. کشتیهای کروز هم سفرهای ۲ ساعته دارند و هم ۶ ساعته. بسته به علاقه و بودجهٔ خود میتوانید یکی از این تورها را رزرو کنید.
۵. به تماشای موزائیکهای شگفتانگیز کلیسای چورا بنشینید
کلیسای چورا در مقایسه با سایر جاذبههای گردشگری استانبول در فاصلهٔ دورتری واقع شده، اما ارزش وقت گذاشتن و بازدید کردن را دارد. چورا یک کلیسای کوچک بیزانسی است که قبل از اینکه به موزه تبدیل شود، به مسجد تغییر کاربری داده بود. در این کلیسا موزائیکهای فوقالعادهای کار شده است که تحسین هر گردشگری را برمیانگیزد.
۶. شکمگردی کنید
غذاهای ترکی واقعا خوشمزه است. غذاهای ترکیه مثل چشماندازهای بخشهای مختلف کشور تنوع و جذابیت خاص خود را دارد. هم غذاهای خیابانی استانبول را امتحان کنید و هم غذاهای رستورانهایش را؛ البته چشیدن شیرینیهای این شهر مثل باقلوا و کونفه را نیز فراموش نکنید.
۷. در سمت آسیایی شهر به گشت و گذار بپردازید
چون اکثر جاهای دیدنی استانبول در بخش اروپایی قرار دارد، اکثر افرادی که برای اولین بار به استانبول سفر میکنند، از دیدنیهای قسمت آسیایی شهر غافل میشوند. در این بخش کافههای سنتی، رستورانها و محلههای زیبایی وجود دارد که ارزشش را دارد یک روز از سفرتان را به گشت و گذار در این بخش اختصاص دهید.
راهنمای مراکز خرید استانبول
ایرانیهایی که زیاد به استانبول میروند، معمولا قصدشان از سفر خرید هم هست. در این شهر مراکز خرید بزرگ متعددی وجود دارد که انواع برندهای ترک و سایر برندهای خارجی را عرضه میکنند. در ادامه چند مرکز خرید بزرگ و مدرن استانبول را معرفی میکنیم:
۱. استانبول مال
مرکز خرید استانبول مال (Mall of Istanbul) یکی از بهترین مراکز خرید این شهر است و برندهای مشهور دنیا در آن شعبه دارند. در این مرکز خرید یک پارک تفریحی هم وجود دارد که خرید با کودکان را برای والدین آسان کرده است.
تاکسیها از میدان تاکسیم با هزینه ۹۰ الی ۱۲۰ لیر شما را به این مرکز خرید میبرند. اگر میخواهید رفت و آمدتان ارزانتر تمام شود، باید سوار مترو شوید؛ البته باید ۳ خط عوض کنید!
۲. ایستینیه پارک
ایستینیه پارک یکی از گرانترین مراکز خرید استانبول است. اگر به دنبال برند Louis Vuitton یا جواهرات تیفانی میگردید، این مرکز خرید همان جایی است که باید بروید. ایستینیه پارک در منطقه ساریر قرار دارد و مفهوم جدیدی از خرید را وارد استانبول کرده است. این مرکز خرید با مساحتی حدود ۲۴۲ هزار متر مربع، مغازههای متعدد، فضای سبز، مرکز سرگرمی کودکان، کلوپ ورزشی و تفریحی و ۱۲ سالن سینما دارد.
۳. زورلو سنتر
مرکز خرید زورلو سنتر یکی دیگر از بهترین مراکز خرید شهر است که در آن میتوانید برندهای لوکس را پیدا کنید. علاوه بر این، اینجا مرکزی برای هنرهای نمایشی، یک هتل ۵ ستاره، دفاتر اداری و واحدهای مسکونی نیز دارد. زورلو سنتر در بشیکتاش قرار دارد.
۴. مرکز خرید جواهر استانبول
مرکز خرید جواهر قبل از افتتاح استانبول مال، بزرگترین مرکز خرید استانبول و اروپا و دومین مرکز خرید بزرگ جهان بود. جواهر در بخش اروپایی شهر در محله شیشلی قرار دارد. تقریبا از هر نقطه شهر میتوانید به راحتی با حمل و نقل عمومی به مرکز خرید جواهر بروید.
۵. فوروم استانبول
مرکز خرید فوروم استانبول یکی از بهترین مراکز خرید اروپا محسوب میشود. شما میتوانید به راحتی با مترو به این مرکز خرید بروید؛ ناگفته نماند که آکواریوم مشهور Sea life در فوروم استانبول واقع شده است.
راهنمای غذاهای ترکی
غذاهای ترکی به دلیل تنوع، سابقه طولانی و میراث باقی مانده از آشپزی درباری و سلطنتی، یکی از بهترین غذاهای دنیا محسوب میشود. در این کشور هر خطهای غذاهای مخصوص خودش را دارد. تنوع و سادگی پخت و همچنین کیفیت مواد اولیه ضامن خوشمزگی غذاهای ترکی است. کباب را شاید بتوان مشهورترین غذای ترکی نامید. در بخشهای مختلف ترکیه انواع کباب تهیه میشود و امروزه در همه رستورانها میتوانید آنها را در منو مشاهده کنید، مثل کباب بره، اسکندر کباب، دونر کباب، آدانا کباب و ... علاوه بر این کوفتههای ترکی نیز طعم لذیذی دارند و معمولا گوشت بخش زیادی از مواد اولیه آن را تشکیل میدهد.
در آشپزی ترکی از بادمجان در طیف وسیعی از غذاها مثل قارنییاریخ (بادمجان شکمپر)، هونکاربیندی (Hünkarbegendi)، سالاد بادمجان و دلمه بادمجان استفاده میشود.
برنج هم در فرهنگ غذایی این کشور وجود دارد که با برنجی که در ایران طبخ میشود، تفاوت دارد. پلوهای ترکی کمی زندهتر از پلوهای ایرانی است و ممکن است باب طبع ایرانیها نباشد. در منطقه دریای سیاه (کارادنیز) مثل ترابزون از ماهیهای کوچکی به نام هامسی، هامسی پلو تهیه میشود که در استانبول نیز میتوانید نوش جان کنید.
بورکها نیز در فرهنگ غذایی ترکها نقش پررنگی دارند. این غذا با خمیر یوفکا تهیه میشود و داخل آن را معمولا با گوشت، پنیر یا سیبزمینی پر میکنند. البته بورک انواع مختلفی دارد.
پیده و لاهماجون هم جزو غذاهای ساده و خوشمزه این کشور است؛ لاهماجون پیتزای ترکی بسیار خوشمزهای است که حتما باید در سفر به استانبول امتحان کنید.
شیرینیهای ترکی در دنیا شهرت دارد و واقعا هم لایق آن است؛ معمولا شیر ماده اصلی تشکیلدهنده این شیرینیها مثل سوتلاچ (شبیه شیربرنج)، حلوا و کازاندیبی است. مشهورترین دسر ترکی باقلوا است که در ایران هم با نام باقلوا استانبولی شناخته میشود.
در میان نوشیدنیها، آنچه که در دنیا مشهور است، قهوه ترک و چای ترکی است، اما دوغهای این کشور که به آن آیران میگویند هم بسیار لذیذ است
سوپهای ترکی نیز تنوع زیادی دارند و بهطور کلی از گوشت در تهیه اکثر سوپها استفاده میشود. سوپ عدس معمولا در منوی صبحانه اکثر هتلها وجود دارد و بسیار هم خوشمزه است.
مزهها در فرهنگ ترکی جایگاه ویژهای دارند و بخش زیادی از سفره ترکها را به خود اختصاص دادهاند. در هر خانه یا رستورانی، هنگام سرو غذا روی میز انواع مختلف مزه را میچینند. مزهها تنوع زیادی دارند؛ از مهمترین آنها میتوان به گوزلمه، بادمجان سرخشده با ماست، بورانی کدو، بورانی هویج و ... اشاره کرد. مزهها در کنار غذا مثل سالاد یا پیشغذا سرو میشود.
بهترین رستورانهای استانبول
۱. چیا سفراسی (Çiya Sofrası)
چیا سفراسی در سمت آسیایی استانبول و بازار شلوغ کادیکوی قرار دارد. آنچه که این رستوران را منحصر به فرد کرده، این است که صاحب این رستوران فقط یک آشپز نیست، بلکه محقق آشپزی نیز هست. او دستور پخت غذاهای مختلف را از سراسر ترکیه جمعآوری میکند و غذاهای مناطق مختلفی را میپزد که جز اینجا در هیچ جای دیگری نمیتوانید پیدا کنید. با اینکه این رستوران از مناطق توریستی اروپایی استانبول دور است، اما توصیه میکنیم حتما سری به آنجا زده و در بازار ماهی، کافههای سنتی و رستورانهای اطراف آن نیز بگردید.
۲. رستوران دورومزاده (Dürümzade)
دورومزاده یکی از رستورانهای خوب استانبول است که تخصص آن در پخت دوروم است. دوروم نوعی ساندویچ است که با نانی شبیه به نان تافتون تهیه میشود و داخل آن را با کباب دونر پر میکنند. از خیابان استقلال تا این رستوران در بیاوغلو فقط چند دقیقه پیاده راه است.
۳. رستوران کیزیلکایالار (Kizilkayalar)
کیزیلکایالار یکی دیگر از رستورانهای خوب استانبول است که لازم نیست از قبل میز رزرو کنید. شما میتوانید اینجا یکی از بهترین «ایسلاک همبرگر» (همبرگر خیس ترکی) ترکیه را در این رستوران نوش جان کنید. کیزیلکایالار درست در میدان تاکسیم قرار دارد؛ اگر خوب نگاه کنید، میتوانید رستوران را به راحتی پیدا کنید.
۴. کبابی و پیدهسرای اسماعیل اوستا (Ismail Usta Kebap ve Pide Salonu)
این رستوران در حوالی میدان تاکسیم در بیاوغلو قرار دارد و بوی لاهماجونهایش هوش از سر هر کسی میبرد. لاهماجون نوعی پیتزای ترکی با خمیر بسیار نازک است که روی آن گوشت چرخکرده، سبزیجات، پیاز، گوجه فرنگی و جعفری میزنند. نان این پیتزا بسیار نازک و ترد است و میتوانید آن را رول کرده و به شکل لقمه هم نوش جان کنید.
این رستوران داخل کوچه قرار دارد، اما زیاد از میدان تاکسیم دور نیست.
۵. تاریهی سلطان احمد کوفتهجیسی سلیم اوستا
در محله سلطان احمد که قطب توریستی شهر است، رستورانهای متعددی وجود دارد. متاسفانه اکثر این رستورانها توریستی هستند و از مشتریان هزینههای گزافی دریافت میکنند. اما رستوران سلیم اوستا (Tarihi Sultanahmet Koftecisi Selim Usta) که گفته میشود بهترین کوفتههای استانبول را سرو میکند، استثنا است. در این رستوران کوفتههای خوشمزه ترکی به همراه فلفل سبز و یک سبد نان سرو میشود.
این رستوران فاصله بسیار کمی از ایستگاه تراموا در سلطان احمد دارد؛ البته حواستان باشد که چند رستوران با اسمهای مشابه در نزدیکی آن باز شده است که ممکن است شما را سردرگم کند. حتما به اسم «اوستا سلیم» دقت کنید تا به رستوران دیگری نروید.
۶. آهیرکاپی بالیکجیسی
استانبول بهشت عاشقان ماهی است. تنگه بسفر در قلب این شهر قرار دارد و به همین دلیل میتوان در طول سال غذاهای دریایی تازه را در رستورانهایش نوش جان کنید. در این تنگه بیش از ۲۰ نوع ماهی صید میشود. یکی از رستورانهایی که غذای دریایی بسیار خوشمزهای سرو میکند، آهیرکاپی بالیکجیسی (Ahırkapı Balıkçısı) است. این رستوران در محله سلطان احمد قرار دارد و میتوانید بعد از بازدید از اماکن تاریخی، برای شام به این رستوران بروید.
این رستوران به ساحل بسیار نزدیک است و در منطقهای نسبتا مسکونی قرار دارد. البته روبروی این رستوران هم یک رستوران مشابه وجود دارد، اما برای تشخیص مغازه اصلی، به کلمه « original» (اوریجینال) دقت کنید.
حمل و نقل عمومی درون شهری استانبول
در ابتدا باید نکتهای را یادآور شویم: اگر میخواهید در استانبول از حمل و نقل عمومی استفاده کنید، بهتر است به محض رسیدن به این شهر، «استانبول کارت» بخرید. استانبول کارت را میتوانید در فرودگاه از دستگاههای زردرنگی به نام Biletmatik خریداری کنید. با این کارت میتوانید هنگام استفاده از وسایل حمل و نقل عمومی مثل اتوبوس، مترو، تراموا و قطار کابلی به راحتی با کارت هزینه را بپردازید؛ با استفاده از استانبول کارت، هزینه استفاده از حمل و نقل عمومی این شهر، از ۵ لیر به ۲٫۵ لیر کاهش پیدا میکند (البته این حداقل هزینه است و اگر مسیرتان طولانیتر باشد، هزینه افزایش خواهد یافت).
در استانبول برای تردد و رفتن به جاهای دیدنی، بهترین گزینه مترو است:
برای رفتن به خیابان استقلال، برج گالاتا و مرکز خرید جواهر باید سوار خط M2 – Yenikapi -Haciosman Metro Line شوید.
برای رفتن به بازار بزرگ، مسجد سلیمانیه، قصر توپکاپی، ایاصوفیه، مسجد کبود، آبانبار باسیلیکا و بازار ادویه باید سوار خط T1 – Kabatas-Bagcilar Tramway Line شوید.
هزینه سفر به استانبول چقدر است؟
هزینه سفر به استانبول در طول سال متغیر است؛ اگر در ایام تعطیلات و پرگردشگر بخواهید به این شهر سفر کنید، بالطبع باید هزینه بیشتری بپردازید. اما در روزهایی که گردشگر کمتری به استانبول سفر میکند، در کل هزینهها کاهش مییابد. در ادامه هزینه تقریبی سفر به استانبول را محاسبه میکنیم:
هزینه عوارض خروج از کشور
در سال ۱۳۹۹ عوارض خروج از کشور برای بار اول ۲۲۰ هزار تومان، برای بار دوم ۳۳۰ هزار تومان و برای بار سوم و پس از آن ۴۴۰ هزار تومان است. در سال آینده ممکن است هزینهٔ عوارض خروج از کشور افزایش یابد.
قیمت تور استانبول
کسانی که دوست دارند بیدغدغه فقط با پرداخت هزینه تور به مسافرت بروند، میتوانند تور استانبول رزرو کنند. قیمت تورها در روزهای تعطیل مثل عید نوروز، تابستان یا جشن سال نوی میلادی گرانتر است. پس اگر دوست دارید در هزینههایتان صرفهجویی کنید، تور لحظه آخری رزرو کنید یا در ایامی که گردشگر کمی به این شهر سفر میکند، به استانبول بروید. در حال حاضر قیمت تور استانبول از حدود ۶ میلیون تومان آغاز میشود.
قیمت بلیط هواپیما
این روزها قیمت بلیطها تعرفهٔ ثابتی ندارد و میتوانید برای استعلام قیمت بلیط با همکاران ما تماس بگیرید.
قیمت هتل
اکثر هتلهای استانبول هزینه را از مسافران به دلار دریافت میکنند. به همین دلیل با توجه به نوسانات نرخ ارز، این هزینه ممکن است هر روز تغییر کند. به همین منظور میتوانید برای رزرو هتل در استانبول برای تاریخ دلخواهتان، با آژانس مسافرتی رویاگشت تماس گرفته و نرخ هتلها را جویا شوید.
هزینه غذا و خورد و خوراک
معمولا هتلهای استانبول فقط صبحانه را به شکل رایگان به مسافر ارائه میکنند، پس اگر در هتل اقامت دارید، نباید نگران هزینه صبحانه باشید. برای هر وعده غذایی نیز هزینهها از ۱۵ لیر شروع میشود؛ طبیعی است که این پول هزینه غذای سادهای مثل دوروم، پیده یا لاهماجون است و اگر بخواهید غذاهای دیگری امتحان کنید، باید هزینهٔ بیشتری کنار بگذارید.
هزینه حمل و نقل عمومی در استانبول
همانطور که پیشتر هم گفته شد، هزینه استفاده از وسایل حمل و نقل عمومی در استانبول مثل مترو، اتوبوس، تراموا و ... ۵ لیر است که با خرید استانبول کارت میتوانید در این هزینهها صرفهجویی کنید. قیمت استانبول کارت ۱۰ لیر است و ۴ لیر شارژ اولیه دارد. بعد از اتمام شارژ اولیه باید برای استفاده کارت را مجددا به مقدار نیاز شارژ کنید.
دیدگاه ها
دیدگاه شما چیست؟